Cat te costa ceva gratis?

Din cand in cand cu totii mai primim cate ceva gratis. De la 10 bani la magazinul din colt cand zice vanzatoarea ”Lasati ca imi aduceti data viitoare”, mergand pana la o masa gratuita (poate face cineva cinste) sau chiar pana la o mostenire.
Ce bine te simti cand primesti ceva gratis !!!! (mai ales daca e o mostenire:)). Simti ca ai o zi reusita chiar daca ceea ce ai primit gratuit este o masa sau cei 10 bani … Ba chiar ne aducem usor aminte de aceste momente.
Si totusi cineva m-a trezit la realitate spunandu-mi:
“Nimic nu e mai scump decat ceea ce primesti gratis !!!”
E adevarat ca persoana se referea la ofertele bancare de gen: “Cardul este gratuit!”, “Aveti rate fara dobanda!”, “Nu platiti nimic primele 3 luni!”
Toate astea mi-au dat de gandit:
– Cei 10 bani, te obliga intr-un fel sa vii sa mai cumperi de acolo “data viitoare”, si din ton se intelege ca “data viitoare” nu ar trebui sa fie foarte indepartata (unele vanzatoare chiar spun “imi aduceti maine”)
– Masa gratuita de ziua cuiva care incearca sa impresioneze prin ceea ce comanda sau lasand pe fiecare sa comande ce vrea, te obliga intr-un fel sa ii iei un cadou pe masura sau de ziua ta sa faci cinste cel putin la fel de consistent.
– Mostenirea, cea mai dorita “gratuitate” o primesti de obicei cu cel mai mare pret: de obicei mostenirea o primesti in urma decesului parintilor sau a unor rude apropiate.
Nu-i asa ca acum te vei gandi mai bine cand cineva iti va oferi ceva gratuit ?

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s