Exceptional !!!

Dimineata! Trezire cu greu! Cauta in sifonier! Drum cu ochii inchisi pana la serviciu! Acolo, oameni concentrati cu feţe imobile. Te asezi la calculator si incepi sa rezolvi task-uri (sarcini). Colegii la fel.
Iar la birou! Iar zi monotona! Nimic special.

Mi-am zis: Trebuie schimbat ceva !

Femeia de serviciu vine seara pentru curatenie, inainte de sfarsitul programului. Cand vine, de obicei pune intrebarea standard “Ce faceti?”, iar noi ii raspundem standard: “Multumim, bine. Cu treaba.”
In ziua in care m-am hotarat ca trebuie schimbat ceva, atunci cand femeia de serviciu a pus intrebarea: “Ce faceti?” , am ridicat privirea din calculator si am spus tare si cu un zambet larg:

“EXCEPTIONAL!”

Prima reactie a fost de liniste si surpriza din partea tuturor, dupa care toata lumea a izbucnit in ras, si replicile au continuat:
– Ce tare!
– Zi-ne si noua cum reusesti?
– Cred ca esti singurul ! etc. etc.
Atmosfera a fost mult mai destinsa si toti ne-am simtit mai bine. Parca si clientii care intrau cu problemele lor, plecau mai veseli. Atunci mi-am adus aminte de:
“Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta!”
Asa ca m-am hotarat sa nu mai raspund la intrebarile banale de gen: “Ce faci?” cu raspunsuri tot banale, de genul: “Multumesc, bine. Tu?”
Asta a transformat orice inceput de discutie in ceva special. Apoi, m-am gandit ca si activitatile banale: trezit, drum spre serviciu, activitatile de la birou, cina, etc. trebuie transformate in ceva special, trebuie sa le adaugi ceva special.
S-a demonstrat ca, ne fac sa ne simtim bine, lucrurile neobisnuite din activitatile obisnuite.
Deci, imi voi pune pe perete un mesaj incomplet si, in fiecare dimineata, nu o sa ies din casa pana cand nu gasesc o posibilitate de a completa punctele de suspensie:

Astazi ma simt bine deoarece … !

Reclame

Un gând despre “Exceptional !!!

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s