Premiul

big_13804

Domnul H. este secretar de stat. In ciuda acestei functii inalte, in concedii, el merge si isi lucreaza pamantul, cu mainile sale.
Multi dintre Papii de la Roma, isi faceau timp pentru a ingriji cativa stupi cu albine sau pentru a se ingriji de florile si plantele din gradinile Vaticanului.
Si pentru ca lichidul lui Bachus a fost dintotdeanua extrem de apreciat, hobby-ul multor imparati era sa lucreze personal la vie.
Regii Romaniei aveau pasiuni precum tamplaria sau agricultura si nu se fereau a-si murdari mainile. Regele Mihai este cunoscut pentru pasiunea sa pentru masini vechi si reparatii. Iar exemplele pot continua.
Oare ce ii face pe acesti oameni extrem de importanti, sa renunte la o parte din timpul lor pretios, la responsabilitatile lor, pentru o munca de jos? Pentru o munca ce nu la aduce cine stie ce beneficii materiale?
Poate pentru ca asta le aduce aminte ca:
* toate lucrurile din jurul lor sunt facute prin munca bruta
*pentru fiecare obiect pe care il folosim, cineva a gandit, a lucrat si a asudat poate ore sau zile intregi
*pentru fiecare fel de mancare pe care il consumam, au fost persoane care au sadit, crescut, ingrijit, cules legumele, persoane care au crescut si ingrijit animalele
Si totusi, acesti oameni importanti mentionati la inceput, se intorc uneori sa faca aceste munci pentru un singur lucru: Satisfactia produsului creat de ei insisi.
Oricati bani ai avea si cate obiecte minunate ai detine, aceste obiecte sunt creatia altora.
Indiferent ca ingrijesti o floare, iti construiesi singur o etajera, gatesti un fel de mancare, repari o usa, renovezi o camera, etc. primesti un premiu care nu se poate obtine prin vreo alta metoda: Sentimenteul unei opere personale.
Asa ca nu ezita sa-ti murdaresti mainile. De cand nu ai mai primit un premiu? Ti-l poti acorda chiar azi!

Anunțuri

Un gând despre “Premiul

  1. constantin

    Poate fi mai mult de un sentiment ?…necesitatea de a-ți demonstra posibilitățile multiple ale individualității?…dac’ar fi să despicăm firu’n patru ,poate că în exemplele date se pot detecta motivații diferite ,care conduc la o diversitate de răspunsuri concrete ,specifice.Personal nu sunt de acord cu generalizările de orice fel doar de dragul demonstrării utilității unui subiectuț de Week-end

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s